tiistai 1. kesäkuuta 2021

Perhosia kevääseen ja kesään

 Nämä upeat värikkäät perhoset syntyivä koristamaan ikkunoita yhdessä eskarilaisten kanssa. Perhoset olivat todella helpot tehdä ja onnistuu varmasti myös nuorempienkin kanssa. 











Aloita sillä, että taitat valkoisen kartongin puoliksi. Tämän jälkeen tipputtele maalia vain toiselle puolelle paperia. Maalia saa olla suht runsaasti ja sitä ei tarvitse erikseen levitellä siveltimellä. 
Kun olet tyytyväinen taita paperi taas kahtia niin että myös puhdas sivu osuu maalin. Painele kevyeti sivuja yhteen ja avaa varovaisesti. Näin sinulla on maalattu pohja valmiina.





Kun maalit ovat kuivuneet, taita teos taas kahtia. Piirrä saumapuolelle perhosen siivet (Vain toisen puolen siivet sillä paperi on kaksin kerroin. Toisen puolen siivet syntyvät leikatessa.)
Leikkaa piirtämiäsi ääriviivoja pitkin. Eskari ikäiset osaavat jo piirtää perhosen siiven itse, mutta pienemmät saattavat tarvita vielä apua. 
Lopuksi avaa siivet ja valmista. 
Millainen perhonen sinulle tuli? Tässä tekniikassa on hauskaa se, että ei voi tehdä kahta samanlaista työtä, vaikka käyttäisikin samoja värejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti